Αναπνευστήρες μειωτήρων και υδραυλικών συστημάτων

Προστατέψτε τον πολύτιμο εξοπλισμό σας από την εισροή σκόνης και υγρασίας με προηγμένους αναπνευστήρες RMF Ολλανδίας (κατάλληλους για μειωτήρες, υδραυλικά συστήματα, δεξαμενές λαδιού, κλπ)

 

 

 

Η μόλυνση του λιπαντικού από σκόνη και υγρασία είναι ένας από τους κύριους λόγους βλάβης μηχανήματος, ιδίως σε επιβαρυμένο περιβάλλον.

Οι μειωτήρες και δεξαμενές λαδιού ‘’αναπνέουν’’ όταν ο αέρας στο εσωτερικό τους διαστέλλεται και συστέλλεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, όταν αυξάνεται ή μειώνεται η στάθμη του λαδιού, κατά το ξεκίνημα και σταμάτημα του μηχανήματος, κλπ. Κάθε φορά που το μηχάνημα εισπνέει εξωτερικό αέρα φέρνει μέσα σκόνη και υγρασία που οι συμβατικοί αναπνευστήρες – αν υπάρχουν – δεν μπορούν να αποτρέψουν.

Τα μικροσκοπικά στερεά σωματίδια σκόνης μπορούν να προκαλέσουν την απαρχή καταστροφικής φθοράς των μεταλλικών επιφανειών αφού μεταφέρονται στα σημεία τριβής από το λιπαντικό.

Από την άλλη μεριά, η συμπύκνωση του υγρού αέρα δημιουργεί νερό μέσα στο λάδι που προκαλεί σκουριές και διαβρώσεις στις μεταλλικές επιφάνειες, ενώ επίσης αλλοιώνει το λιπαντικό και τα πρόσθετα του, το οξειδώνει και το γηράσκει γρηγορότερα.

Η απλή και εύκολη λύση είναι η εγκατάσταση προηγμένων αναπνευστήρων RMF, οι οποίοι φιλτράρουν συγχρόνως από σκόνη και υγρασία ώστε ο αέρας που εισπνέει το μηχάνημα να είναι καθαρός και στεγνός.

 

                  

O αναπνευστήρας RMF είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να αυξήσετε την διάρκεια ζωής του λιπαντικού και να βελτιώσετε την αξιοπιστία και διαθεσιμότητα του μηχανολογικού σας εξοπλισμού.

- Φιλτράρει τα στερεά σωματίδια του αέρα μέσω φίλτρου fiber glass 3 μm.

- Συγχρόνως φιλτράρει την υγρασία του αέρα μέσω υγροσκοπικού υλικού (κόκκοι Z-R gel), το οποίο απορροφά την υγρασία και αλλάζει χρώμα όταν κορεστεί.

- Εύκολη και ανεξάρτητη αλλαγή του φίλτρου σωματιδίων και του υγροσκοπικού υλικού, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση ολόκληρου του αναπνευστήρα.

- Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με την εφαρμογή.

- Στιβαρή και ανθεκτική κατασκευή κατάλληλος για αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος.

- Μεγάλο εύρος θερμοκρασίας περιβάλλοντος: - 40 °C + 90 °C

 

Πως δουλεύει:

                          

1. Ο εισπνεόμενος εξωτερικός αέρας περνάει πρώτα από ένα στρώμα υγροσκοπικών κόκκων (μη-τοξικό Z-R gel), το οποίο απορροφά την υγρασία. (Όταν κορεστεί, το χρώμα των κόκκινων κόκκων αλλάζει σε ανοιχτό πορτοκαλί, οπότε πρέπει να αντικατασταθεί).

2. Μετά το υγροσκοπικό υλικό, ο αέρας περνάει από ένα φίλτρο σωματιδίων 3 μm, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος του αναπνευστήρα και τελικά οδηγείται στο εσωτερικό του μηχανήματος στεγνός και καθαρός.

Όταν ο αναπνευστήρας κορεστεί έχετε την δυνατότητα είτε να αλλάξετε ολόκληρο τον αναπνευστήρα είτε να αλλάξετε μόνο τα αναλώσιμα του, δηλ. το φίλτρο σωματιδίων και το υγροσκοπικό υλικό χρησιμοποιώντας το spare kit αναλώσιμων. Έτσι το κόστος αλλαγών μειώνεται κατά 40%.


 

 

Προαιρετικά διατίθεται δείκτης κορεσμού του φίλτρου σκόνης

 

                

 


Προέλευση: Ολλανδία

Εργοστάσιο παραγωγής: RMF SYSTEMS (www.rmfsystems.com)

Brochure

RMF Titan Desiccant Breathers