λάδια για μηχανήματα τροφίμων

 

Food Industry brochure (pdf)

 
Όλα τα παρακάτω λιπαντικά έχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας NSF H1 για χρήση σε σημεία όπου είναι πιθανή η επαφή του λιπαντικού με το προϊόν (τρόφιμο ή συσκευασία του).

 

Λάδια Food-Grade για μειωτήρες

 

Berusynth 100 Η1        Berusynth 460 Η1

Berusynth 220 Η1        Berusynth 680 Η1

Berusynth 320 Η1        Berusynth 1000 Η1

Συνθετικά λάδια μειωτήρων βάσης πολυαλφαολεφίνης (ΡΑΟ) με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1. Προσφέρουν άριστη προστασία από την φθορά και διάβρωση, εξαιρετική αντίσταση στην οξείδωση, την γήρανση και το νερό. Αντέχουν στα μεγάλα φορτία. Κατάλληλα για πολύ χαμηλές έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ουδέτερη γεύση και οσμή. Συμβατά με τα ορυκτέλαια.

 

Berusynth PG 220 Η1                  

Berusynth PG 460 Η1             

Berusynth PG 680 Η

Συνθετικά λάδια μειωτήρων βάσης πολυγλυκόλης (ΡG) με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1. Ιδανικά για μειωτήρες ατέρμονα-κορώνα (συμβατότητα με τον μπρούντζο). Βελτιώνουν τον συντελεστή απόδοσης και μειώνουν την θερμοκρασία λειτουργίας. Με πολύ υψηλό δείκτη ιξώδους για εξαιρετική θερμική σταθερότητα. Δεν είναι αναμίξιμα με τα ορυκτέλαια ή άλλα συνθετικά λάδια.

  

Λάδια Food-Grade για υδραυλικά συστήματα

 

Berusynth 32 Η1            

Berusynth 46 Η1            

Berusynth 68 Η1         

Συνθετικά υδραυλικά λάδια με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1. Βάσης πολυαλφαολεφίνης (ΡΑΟ). Ουδέτερη γεύση και οσμή. Συμβατά με τα ορυκτέλαια. Εξαιρετική αντίσταση στην οξείδωση, την γήρανση και το νερό.

 

Λάδια Food-Grade για αλυσίδες

 

Berusynth CB 180 H1  

Ειδικό συνθετικό λάδι για μεταφορικές αλυσίδες φούρνων. Αντέχει  σε υψηλές θερμοκρασίες έως 230°C. Δεν εξατμίζεται εύκολα και δεν παράγει σκληρά κατάλοιπα. Κατάλληλο για τρόφιμα, με πιστοποιητικό NSF H1. Άχρωμο. Αντέχει στο νερό. Επίσης, κατάλληλο για αλυσίδες σε κανονικές θερμοκρασίες. Διατίθεται και σε σπρέι.

 

Berusynth CG 370 H1

Γραφιτούχο λάδι food-grade για αλυσίδες φούρνων προ-ψησίματος αρτοποιίας. Αντέχει  σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες >300°C. Διεισδύει στα εσωτερικά μέρη της αλυσίδας και σχηματίζει λεπτό γραφιτούχο λιπαντικό φιλμ που αντέχει έως 650°C.  Με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1.

 

Plantfluid

Ειδικό φυτικό λάδι για την λίπανση του πλέγματος ή των πλακών μεταφορικών ταινιών φούρνων-τούνελ αρτοποιίας. Έχει πιστοποίηση NSF-H1 και NSF-3H για άμεση επαφή με την ζύμη. Αποτρέπει την ακαμψία και τους θορύβους της μεταφορικής ταινίας, μειώνει την τριβή και φθορά και προστατεύει από σκουριά και διάβρωση.

 

Berusynth CC 5 H1

Ειδικό λάδι για μεταφορικές αλυσίδες σε τούνελ κατάψυξης. Κατάλληλο για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως -60°C (σημείο ροής: -75°C). Κατάλληλο για τρόφιμα, με πιστοποιητικό NSF H1. Διάφανο. Αντέχει στο νερό.

 

Berulub Fluid W+B

Λάδι food-grade για αλυσίδες και γενική λίπανση σε κανονικές θερμοκρασίες. Kατάλληλο για περιβάλλον με σκόνη, όπως αλευρόσκονη. Δεν προσελκύει την σκόνη και διατηρεί την αλυσίδα καθαρή. Mε πιστοποιητικό NSF H1.

 

Λάδια Food-Grade για αεροσυμπιεστές & αντλίες κενού

Berusynth 46 Η1            

Berusynth 68 Η1         

Berusynth 100 Η1         

Συνθετικά λάδια αεροσυμπιεστών με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1. Βάσης πολυαλφαολεφίνης (ΡΑΟ). Ουδέτερη γεύση και οσμή. Εξαιρετική αντίσταση στην οξείδωση, την θερμοκρασία και το νερό.

 

Άλλα λάδια Food-Grade

 

Berusynth 15 Η1            

Ειδικό συνθετικό λεπτό λάδι (ISO VG 15) για αερολίπανση σε νεφοειδείς λιπαντήρες και πνευματικά εργαλεία. Ουδέτερη γεύση και οσμή. Με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1.

 

Berufluid WO

Ειδικό λεπτόρρευστο λάδι για ζυγοκοπτικά αρτοποιίας. Με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1.

 

Berusil SM 350

Λάδι σιλικόνης συμβατό με τα πλαστικά και ελαστομερή.  Άχρωμο και διάφανο. Με αντοχή στην θερμοκρασία, το νερό, τους διαλύτες και χημικούς παράγοντες. Κατάλληλο για βάνες νερού, με πιστοποίηση ACS για πόσιμο νερό και NSF H1 για τρόφιμα.

 

Fluid W 68-3H

Διαχωριστικό μέσο και λιπαντικό με πιστοποίηση NSF 3H για άμεση επαφή με το τρόφιμο. Κατάλληλο για αλυσίδες και ζυγοκοπτικά αρτοποιίας. Δεν επιτρέπει στις τροφές να κολλούν. Άχρωμο, διάφανο, ουδέτερη γεύση και οσμή.

 

 

Καθαριστικά Υγρά Food-Grade   

 

Beruclean ECO             

Καθαριστικό υγρό για την απομάκρυνση καταλοίπων από λάδια, γράσα, κεριά, πίσσες, κλπ. Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες και υλικά. Δεν επηρεάζει τα πλαστικά. Με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1. Βιοδιασπώμενο. Άχρωμο και σχεδόν άοσμο. Διατίθεται και σε σπρέι (Beruclean Η1 Spray).

 

Fluid SD

Καθαριστικό υγρό για την απομάκρυνση σκληρών καταλοίπων από ζάχαρη και καραμέλα. Διαλύει την κρούστα ζάχαρης και δεν επιτρέπει το ξανασχηματισμό της. Κατάλληλο και ως λιπαντικό για μηχανικά μέρη όπως αλυσίδες που είναι εκτεθειμένα στην ζάχαρη, σκόνη ζάχαρης ή ζαχαρούχα υγρά. Με πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα NSF H1.

 

 

Λιπαντικά Food-Grade σε σπρέι

 

Berusynth CB 180 H1 Spray  

Συνθετικό λάδι για αλυσίδες με αντοχή στο νερό και τις θερμοκρασίες (-400C +2300C) NSF H1.

 

Berusynth 1000 H1 Spray  

Συνθετικό παχύρευστο λάδι αλυσίδων με μεγάλη αντοχή στο νερό (-300C +2000C) NSF H1.

 

Berulub W+B Spray

Λεπτόρρευστο λάδι αλυσίδων που δεν προσελκύει την σκόνη, π.χ. αλευρόσκονη. Απομακρύνει βρωμιές και σκουριές (-100C +1200C) NSF H1.

 

Fluid W 68-3H Spray

Διαχωριστικό μέσο και λιπαντικό με πιστοποίηση NSF 3H για άμεση επαφή με το τρόφιμο (-100C +1200C) NSF H1, 3H.

 

Berusil P 140 Spray      

Λάδι σιλικόνης κατάλληλο για λίπανση πλαστικών μηχανικών μερών (-400C +2500C) NSF H1.

 

Berulub FG-H 2 EP Spray  

Συνθετικό γράσο τροφίμων σε σπρέι με αντοχή στο νερό (-400C +1600C) NSF H1.

 

Berulub GD 50 H1 Spray

Αντισκωριακό υγρό σε σπρέι με λιπαντικές ιδιότητες. NSF H1.  

 

Beruclean Η1 Spray      

Καθαριστικό υγρό σε σπρέι για την απομάκρυνση καταλοίπων από λάδια, γράσα, κλπ (NSF H1).